All on 4

All on 4

Fiksni zubi u svega nekoliko dana. Odaberite suvremenu metodu implantacije koja će znatno poboljšati vašu svakodnevicu i vratiti vam samopouzdanje.

All-on-4 je metoda izbora kod osoba koje žele fiksni protetski rad, a koje su izgubile sve svoje zube ili imaju zube koji su u jako lošem stanju i predviđeni su za vađenje.

All-on-4 se koristi kod osoba koje imaju minimalnu količinu kosti koja je potrebna za ugradnju implantata i nisu kandidati za uobičajenu implantoprotetsku rehabilitaciju (fiksni most na 6 ili više implantata).

Ova metoda također omogućuje izradu privremenih zubi u istom danu, neposredno nakon ugradnje implantata. Privremeni rad ostaje fiksiran na implantatima sve dok oni ne zacijele.
Nakon otprilike tri mjeseca izrađuje se konačni protetski rad.

Prednosti All-on-4 metode nad uobičajenom implantoprotetskom terapijom čeljusti su:

  • Fiksni zubi u svega nekoliko dana
  • Cjenovno povoljnije rješenje od uobičajene implantoprotetske rehabilitacije
Zašto se odlučiti za All-on-4 ili All-on-6 metodu u našoj ordinaciji?

1. Kirurška faza: Brine vas moguća bol prilikom zahvata?

Kiruršku fazu izvodi doktor Livio Sandev koji ima dugogodišnje iskustvo u ugradnji implantata, te je posebno educiran u području originalnog All-on-4 Nobel Biocare koncepta. Prije izvođenja zahvata posebno pazimo da su pacijenti smireni i informirani, po potrebi se provodi i sedacija, a sam proces je bezbolan zbog kontrolirane lokalne anestezije koja se u svakom trenutku može po potrebi dodati. U zahvatu se koriste originalni Nobel Biocare elementi za koje pacijent dobija certifikate, a kopija certifikata čuva se u našoj klinici. Nakon zahvata obično je potrebno 1-2 dana piti analgetike, a prisutna je i oteklina koja je ponekad minimalna, ali ovisno o slučaju može potrajati i nekoliko dana. Pacijent je za to vrijeme pokriven antibioticima te je u svakom trenutku ako je potrebno u kontaktu s osobljem klinike te doktorima.

24-48 sati nakon zahvata pacijent dobija privremene proteze na implantatima, koje ostaju u ustima 3-4 mjeseca.

2. Protetska faza

Osim sigurno i bezbolno odrađene kirurške faze, sigurno vam je važno i kako ćete izgledati s novim zubima! U ovom slučaju također ste sigurni jer se u našoj ordinaciji posebno posvećujemo estetici. Na probi završnog protetskog rada naši pacijenti mogu dati svoje sugestije doktorima i dentalnim tehničarima, tim više što već i na primjeru privremenog protetskog rada imaju vremena uočiti koje im se stvari sviđaju a koje ne. Prilikom izbora materijala pacijenti mogu birati između kompozitnih i cirkonskih zuba te nijanse i oblika zuba ovisno o vlastitim preferencijama, uz sugestiju naših doktora.

Ova faza zbog specifičnosti izrade i ovisno o izboru materijala traje 1-3 tjedna, a unutar tog razdoblja pacijent mora doći u ordinaciju 4-5 puta.

Naše prednosti
  • Mali uigrani tim specijaliziran za dentalnu estetiku

  • Boutique pristup – personaliziran proces i posvećenost svakom pacijentu

  • Višegodišnje iskustvo u vrhunskim ordinacijama

  • Suvremeno opremljena ordinacija i ugodan ambijent

  • Vrhunski materijali s višegodišnjim jamstvom

  • Najsuvremeniji program za digitalni dizajn osmijeha

Želite odmah krenuti na put prema savršenom osmijehu?