Put do savršenog osmijeha

Zanima Vas kako teče proces gradnje savršenog osmijeha?

Dr. Petra Stulić Sandev vodi vas kroz sve faze postupka, od prvog pregleda, preko digitalnog dizajna osmijeha do ugradnje ljuskica i implantata.

Dental Sandev Dentalna Estetika-Petra Stulić Sandev
Dentalna Estetika

Dentalna estetika

Dentalna estetika je spoj moderne dentalne medicine, suvremene tehnologije i poznavanja estetike ljudskog lica.

Da biste se lakše odlučili i pripremili za proces dentalne estetike, prođimo zajedno sve njegove faze, korak po korak.

Proces gradnje savršenog osmijeha

KORAK PO KORAK

Dental Sandev Kontakt Dental Sandev
Dental Sandev

01

1. posjet


Da bismo za vas izgradili savršen osmijeh, prvo se trebamo upoznati. Kroz opušteni razgovor saznat ćemo vaše želje, a kliničkim pregledom vaših usta i pregledom rendgenskog snimka upoznat ćemo se s trenutnim zdravljem Vaših zubi i desni.

Zatim izrađujemo fotografiju zubi i lica. Pri fotografiranju koristimo profesionalni makroobjektiv, koji na fotografiji otkriva detalje nevidljive golom oku.

Fotografija nam služi kao osnova za stvaranje digitalnog dizajna osmijeha (Digital Smile Design). Učitavamo je u Smile cloud, specijaliziran program koji korištenjem sofisticiranih algoritama ‘predlaže’ oblik i poziciju zuba koji će najbolje odgovarati vašem licu. Naš tim svojim pedantnim radom podiže na novu razinu dizajn osmijeha kojeg je predložio sofisticirani algoritam. Prijedlog dizajna osmijeha se preslika na fotografiju vašeg lica.

Na kraju prvog posjeta prezentiramo vam digitalni dizajn osmijeha. Zajedno ćemo proučiti prijedlog novog izgleda vaših zuba na fotografiji lica. Ako želite promijeniti neki dio predloženog dizajna, to možemo napraviti odmah.

Jednom kada digitalni dizajn osmijeha postane savršeni odraz vaših želja, šaljemo ga zubnom tehničaru specijaliziranom za vrhunsku zubnu estetiku. Tehničar će prema digitalnom dizajnu osmijeha i otisku vaših zuba za sljedeći posjet pripremiti analogni (fizički) model novih zuba.

Dental Sandev Dentalna Estetika Zagreb
Dental Sandev Dentalna Estetika Zagreb

02

2. posjet, nakon tjedan dana


Na temelju analognog modela vaših novih zuba izrađujemo silikonski kalup. U kalup se lijeva akrilat u tekućem stanju, te ga unosimo u vaša usta. Nakon dvije minute stvrdnjavanja dobivamo mock-up, odljev koji zorno pokazuje kako će vaš novi osmijeh izgledati u stvarnosti.
Mock-up u usta stavljamo bez ikakvog lijepljenja, ali on se drži dovoljno čvrsto da se možete smijati, pričati ili raditi grimase. U ovom trenutku san o savršenom osmijehu postaje vrlo blizu stvarnosti.

Sada je pravi trenutak da pogledate kako će vaš novi osmijeh izgledati iz svakoga kuta. Razvucite usne u osmijeh i napravite selfie!

Uz ovoj fazi najviše do izražaja dolazi osjećaj za estetiku našeg tima. Pregledat ćemo svaki segment modela, slušajući vaše želje. Na licu mjesta ćemo dotjerati i najmanje detalje. Vrhunska tehnologija i osjećaj za estetiku naših doktora i tehničara stapaju se u vašem novom osmijehu.
Pod vodstvom Petre i Livija mock-up se dorađuje. Svakom detalju se pridaje pažnja. Vrše se fina brušenja. Ono što je program proračunao, sada se usavršava pod iskusnim okom stručnjaka dentalne estetike.

U ovom trentku ne morate se odmah odlučiti za konačni izgled novog osmijeha, no naši klijenti uglavnom odmah znaju što je najbolje za njih.

Drugi posjet je gotov, a mi već imamo konačan izgled zuba, prije nego smo uopće napravili ijedan zahvat na pravim zubima i zubnom mesu. U ovoj fazi mnogo je lakše uzeti u obzir vaše želje nego u konačnom radu.

Dental Sandev Dentalna Estetika 6 Dental Sandev

03

3. posjet, nakon tjedan dana


Slijedi priprema vaših zubi za gradnju novog osmijeha. Brusi se zub na kojeg ide krunica ili ljuskica. Vadi se zub na čije mjesto dolazi implantat.

Kada se zubi pripreme, uzimamo otisak, te nakon toga izrađujemo provizorij – vaše privremene zube. Provizorij je savršena kopija vašeg novog osmijeha i nosit ćete ga dva do tri tjedna, dok ne izgradimo vaš konačni novi osmijeh. U slučaju da za postizanje vašeg savršenog osmijeha moramo ugraditi implantate ili raditi neku drugu vrstu zahvata, vaš provizorij ćete nositi nekoliko mjeseci. U tom slučaju će provizorij biti napravljen od čvršćeg materijala. Provizorij će vam pomoći da se navikenete na nove zube, da osjetite kako je jesti i govoriti s njima. Tako će vam prilagodba na konačan izgled i funkciju novih zuba biti postepenija i lakša.

Ovaj posjet je zahtjevan, te preporučamo da dođete siti i odmorni. Ako se radi o većem radu, uzmite slobodan dan na poslu.
Dental Sandev Dentalna Estetika 5 Dental Sandev

04 / 05

4. i 5. posjet


Proba ljuskica i krunica, na kojoj sudjeluje i zubni tehničar specijaliziran za dentalnu estetiku. Kada sve ljuskice i krunice savršeno odgovaraju željenom izgledu konačnog dizajna osmijeha, vrijeme je za njihovo postavljanje u usta.
Dental Sandev Novosti Dental Sandev

06

6. posjet


Predlažemo vam da uzmete slobodan dan za cementiranje ljuskica i krunica. Obično čitav proces traje nekoliko sati. Uz vas je konstantno naš tim koji korak po korak gradi elemente vašeg osmijeha.
I tako smo prošli put od želje i ideje do ostvarenja vašeg sna – savršenog osmijeha koji zrcali vašu ljepotu i čini harmoničnu cjelinu s crtama vašeg lica.

Želite odmah krenuti na put prema savršenom osmijehu?