Implantati

Zubni implantati

Zubni implantati su najbolji način za nadoknadu izgubljenog zuba.

Ugradite Nobel Biocare implantate s doživotnim jamstvom. Cijeli postupak u potpunosti je bezbolan.

U nekim trenucima ste se osjećali posramljeno zbog nedostatka zuba?

Nedavno ste izgubili jedan ili više zuba? Već ste pokušali nositi zubne proteze ili mostove i shvatili da vam ne odgovaraju? Želite da vaš novi zub zadovoljava visoke estetske standarde?

Takve brige su iza vas, zahvaljujući tehnološkim prednostima koje sa sobom nose dentalni implantati.

Implantati se izgledom i funkcijom savršeno uklapaju među vaše prirodne zube. Možete slobodno gristi, smiješiti se, pričati, smijati se i pjevati bez ikakve brige.

Jednom kada postavite dentalni implantat, doslovno ćete zaboraviti da je ondje. Upravo to je najbolji dokaz da implantat najbolje oponaša izgubljeni zub.

Dr. Livio Sandev je za vas pripremio opis procesa – korak po korak, kako biste se bolje upoznali sa zahvatom koji će vam donijeti savršen osmijeh i vratiti samopouzdanje.

Puno je prednosti implantata u odnosu na most, ali dvije su najvažnija. Prva je ta što na ovaj način čuvamo susjedne zube, a druga da na taj način preveniramo atrofiju i povlačenje kosti na mjestu izgubljenog zuba.

Nakon vađenja zuba, okolna kost ima tendenciju povlačenja. Ugradnjom implantata postižemo prijenos žvačnih sila u okolnu kost slično kao i kod prirodnog zuba, što daje impuls kosti da se neprestano prirodno obnavlja, pregrađuje i dalje “živi” kao da podupire prirodan zub.

Jeste li ikad osjetili pomicanje i nestabilnost vaše proteze? Nikada nećete osjetiti takve neugodnosti s dentalnim implantatima jer oni ne mogu “skliznuti”. Zašto su implantati tako stabilni? Zato jer se titanski implantat inkorporira u zubnu čeljust i ponaša kao novi korijen vašeg zuba, kreirajući iznimno jako sidro na koje se ugrađuje protetski nadomjestak u obliku izgubljenog zuba. U našoj ordinaciji koristimo isključivo implantate najvišeg standarda koji u dugogodišnjim kliničkim ispitivanjima pokazuju najbolje rezultate

Čak i u slučajevima kada ne postoji dovoljno kosti, postoje metode kojima se kost može nadomjestiti, čineći je pogodnom za ugradnju implantata.
Primjerice, pri izradi zubnog mosta, da bismo nadomjestili samo jedan zub, moramo izbrusiti dva susjedna zuba. Ako su susjedni zubi avitalni, imaju velike ispune i slično, to i nije neka šteta. No, čak i u takvim slučajevima pacijentu često preporučamo opciju ugradnje implantata radi očuvanja kosti kao i zbog lakšeg održavanja higijene.

Dentalni implantati – vrste terapije

U slučaju da vam nedostaje cijeli zubni niz, tada se uglavnom odlučujemo na ALL-ON-FOUR metodu ugradnje implantata.

Nedostaje li vam samo jedan zub, jedan implantat je idealno rješenje. Ako vam nedostaje više od jednog zuba, a okolni zubi su zdravi, najbolje je ugraditi više implantata.

Mogućnosti odabira vrste terapije s dentalnim implantatima su gotovo beskonačne. Možete nadomjestiti jedan zub, nekoliko zubi ili cijeli zubni niz gornje ili donje zubne čeljusti.

Koje su indikacije i kontraindikacije za dentalne implantate?

Dentalni implantati su indicirani kod nedostatka jednog ili više zuba. Kontraindikacije su generalno vezane uz određene sistemske bolesti (npr. osteoporoza) te pušenje.

Što ako nemam dovoljno kosti za ugradnju implantata?

U sklopu digitalne faze implantološke terapije, CBCT snimka nam omogućuje precizan uvid u obujam vaše postojeće kosti. Stomatologu to omogućuje točno mjerenje i planiranje duljine i promjera implantata. Ukoliko nema dovoljno kosti, ona se može nadomjestiti postupkom augmentacije.

Ugradnja dentalnih implantata

KORAK PO KORAK

U našoj viziji su dijagnoza, planiranje i integracija implantata jednako važni, ako ne i bitniji od samog postupka ugradnje implantata. Zbog toga, prije bilo kojeg zahvata, planiramo sve korake u kompletnoj terapiji kako bismo kreirali vaš novi osmijeh.

Ovakav pristup omogućuje nam planiranje idealne pozicije budućeg implantata te optimalan trenutak implantacije u vremenskom rasporedu plana terapije. Na ovaj način, zahvat je precizan, predvidljiv i siguran.

Zanima vas kako teče proces ugradnje implantata? Dr. Livio Sandev je za vas pripremio opis procesa – korak po korak, kako biste se bolje upoznali sa zahvatom koji će vam donijeti savršen osmijeh i vratiti samopouzdanje.

01

1. posjet


Kada se odlučite na ugradnju zubnih implantata, prvi korak je detaljan pregled usta i širine grebena. Radimo plan implantacije na temelju rentgenskih i 3D CBCT snimki te fotografija ili videa. Određujemo poziciju, oblik i veličinu budućih zuba, na osnovi čega odlučujemo o idealnoj poziciji i tip pojedinog implantata.

U ovom koraku dobivate plan terapije, uz detaljne informacije o zahvatima koji su planirani, rizicima, alternativnim rješenjima te troškovima.

02

2. posjet


Ugradnja implantata obično traje trideset minuta i potpuno je bezbolna.

Kod ugradnje implantata u područje osmijeha, na implantat postavljamo i provizorni zub, privremeni plastični zub kojeg nosite dok traje faza cijeljenja. Na taj način privremeno vraćamo funkciju zuba i pomažemo vam da se priviknete na novi zub kojeg ćemo ugraditi pri sljedećem posjetu. Faza cijeljenja obično traje tri mjeseca, a nakon nje slijedi ugradnja protetskog nadomjestka na implantatu.

Kada se rade augmentacije čeljusti odnosno augmentacije sinusa gornje čeljusti, tzv. sinus liftovi, faza cijeljenja se produljuje na najčešće šest do osam mjeseci. U ekstremnim slučajevima faza cijeljenja traje dvanaest mjeseci.

03

3. posjet


Nakon tri mjeseca, slijedi faza izrade protetskog nadomjestka na implantatu.
Uzima se novi otisak vaše čeljusti te se šalje u dentalni laboratorij. U laboratoriju se pomoću otiska izlijeva model koji je točna replika vaše čeljusti. Upravo on omogućuje idealne biološke, strukturne i funkcionalne uvjete kako bi izradili vaš novi nadomjestak koji se ugrađuje na implantat.

04 / 05

4. i 5. posjet


Sada je vrijeme za isprobavanje protetskih nadomjestaka izrađenih od keramike ili metal-keramike. Kada nadomjestak savršeno odgovara, možemo krenuti s njegovom ugradnjom.

Ugradnja implantata je potpuno bezbolan zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji

“Imao sam ogroman strah od zubara. Sva ta odgađanja i strahovanja su dovela do toga da sam postao pravi kandidat za ugradnju implantata. Srećom sam ‘naletio’ na Petru i Livija koji su genijalni ljudi i sjajni stomatolozi. Malo po malo su mi rješavali te moje strahove i nepovjerenja, prvo lakšim zahvatima, a zatim smo došli do implantata. Ugradnja je protekla potpuno bezbolno, kako za vrijeme zahvata, tako i nakon njega.”

Marinko Leš
glumac i spiker

Želite odmah krenuti na put prema savršenom osmijehu?