Ispuni

Ispuni

Koristimo najkvalitetnije materijale na tržištu, a ispuni vjerno oponašaju izgled zuba. Oblikujemo svaku kvržicu i svaku udubinu zuba.

Ispunima nadoknađujemo izgubljenu strukturu zuba, uzrokovanu karijesom ili lomom, u slučajevima kada oštećenje zuba nije preveliko. Upravo zato je bitno odlaziti na redovne kontrole kod stomatologa, kako bi se karijes otkrio u ranoj fazi.
U prošlosti su se rabili neestetski ispuni kao što je amalgam, koji je taman i ne usklađuje se s bojom prirodnog zuba. Danas se oni sve više istiskuju iz uporabe zbog štetnosti, lošeg vezivanja za zub i lošeg izgleda.
Materijali za ispune koje koristimo u našoj ordinaciji su najkvalitetniji na tržištu, imaju izvrsna estetska i mehanička svojstva, te se odlično vežu za strukturu zuba. Ispuni se izrađuju tako da vjerno oponašaju izgled zuba. To znači da se ispunom oblikuje svaka kvržica i svaka udubina kao kod prirodnog zuba, a prijelaz između zuba i ispuna je gotovo neprimjetan.
Na oblikovanju kvržica se inzistira ne samo iz estetskih, već i iz funkcionalnih razloga. Zubi s razlogom imaju svoju morfologiju koja se mora poštivati pri izradi bilo kakvog nadomjestka u ustima.
U slučajevima kada se to ne poštuje, moguć je negativna utjecaj na prirodnu raspodjelu sila u zagrizu i uzrokovati više štete nego koristi (bol u zubima, mišićima ili zglobu i sl.)

Osim izrade ispuna u ustima moguća je također i izrada inlaya i onlaya u laboratoriju na temelju otiska. Inlay i onlay su protetski nadomjesci za zube, koji se koriste za rekonstrukciju zuba znantno oštećenog karijesom. Izrađuju se u dentalnom laboratoriju, pa su estetski znatno kvalitetniji od klasičnog ispuna. Dobra su alternativa krunicama.

Naše prednosti
  • Mali uigrani tim specijaliziran za dentalnu estetiku

  • Boutique pristup – personaliziran proces i posvećenost svakom pacijentu

  • Višegodišnje iskustvo u vrhunskim ordinacijama

  • Suvremeno opremljena ordinacija i ugodan ambijent

  • Vrhunski materijali s višegodišnjim jamstvom

  • Najsuvremeniji program za digitalni dizajn osmijeha

Želite odmah krenuti na put prema savršenom osmijehu?