Ljuskice

Ljuskice

Ljuskice su najmanje invazivna protetska rješenja, koja uz minimalno brušenje prekrivaju estetske nedostatke na prednjim zubima.

Poklonite si novi osmijeh bez dugih i zahtjevnih zahvata.

Naša ordinacija surađuje s nekoliko vrhunskih zubotehničkih laboratorija čiji zubni tehničari, osobito pri izradi protetskih rješenja u fronti, osobno upoznaju naše pacijente te u suradnji s doktorima dentalne medicine pronalaze najbolje individualno rješenje za svakog pojedinog pacijenta.

ŠTO SU KERAMIČKE LJUSKICE

Koristimo keramičke ljuskice da poboljšamo izgled vašeg osmijeha. Takve ljuskice su izgrađene od tankog, ali izdržljivog porculana koji izgleda jednako kao prirodna caklina. Idealno su rješenje za prekrivanje i zaštitu zubi koji su napukli ili oštećeni na neki drugi način.

Keramičke ljuskice apliciramo na površinu vaših već postojećih zubi kreirajući potpuno prirodan izgled zuba i osiguravajući dugoročne rezultate. Imamo mnogo iskustva u radu s krunicama , pa stoga možete očekivati samo najbolje rezultate pri izradi svakog zuba.

Zamislite kako nakon posjete od samo nekoliko sati odlazite iz ordinacije s trajno korigiranim zubnim nesavršenostima, uživajući u svom novom osmijehu.
ŠTO SU NON PREP LJUSKICE
Uobičajeni postupak u izradi tradicionalnih dentalnih nadomjestaka je brušenje zuba. Non prep ljuske su dentalni nadomjesci namijenjeni svima koju su zabrinuti i ne žele reducirati strukturu samog zuba. Ako ne želite preparaciju zubne strukture, non prep ljuske su najbolji izbor za vašu dentalnu kozmetičku rekonstrukciju.
Materijal od kojeg se rade non prep ljuskice je iznimno tanak, pa je cijeli proces izrade i aplikacije osjetljiviji od onoga kod klasičnih ljuskica. Takav proces podrazumijeva uzimanje izuzetno preciznih mjera koje se proslijede u zubotehnički laboratorij, kako bi se tamo izradile ljuskice koje savršeno pristaju na vaš zub. Aplikacija na zub zahtjeva izuzetnu preciznost i pedantnost.

Imate li zube koji su djelomično promijenili boju? U tom slučaju non prep ljuskice nisu najbolji izbor za vas, budući da su toliko tanke da kroz njih prosijava boja diskoloriranog zuba.

KERAMIČKE LJUSKICE VS. KOMPOZITNE LJUSKICE

Zubne ljuskice danas se obično dijele u dvije skupine: keramičke ljuskice i kompozitne ljuskice.

Keramičkim ljuskicama postiže se rekonstrukcija zuba po obliku, boji i teksturi toliko slična prirodnom zubu u, da samu razliku između ljuskice i prirodnog zuba prepoznaje jedino vaš zubar.

Keramičke ljuskice su iznimno izdržljive, postajući još snažnije nakon cementiranja na vaš zub. Iznimno su tanke (0,6 mm), tako da imate osjećaj kako u ustima imate vaš prirodan zub bez ikakvog nadomjestka. Glatka i nepropusna keramika koja se koristi za izradu keramičkih ljuskica je također otporna na mrlje od cigareta i kave.

Najveća prednost kompozitnih ljuskica je cijena. Može ih se ugraditi znatno brže nego keramičke ljuskice. Nažalost, kompozitne ljuskice ne izgledaju ni približno prirodno i lijepo kao keramičke ljuskice.

ZAŠTO ODABRATI VRHUNSKE KERAMIČKE LJUSKICE

Ako vaša profesija zahtijeva rad s ljudima, vjerojatno ste već svjesni vrijednosti keramičkih ljuskica u kreiranju privlačnog osmijeha. Ljuskice su dio velikih makeovera osmijeha, kao i malih kozmetičkih pothvata. One su idealan način da novim osmijehom vratite samopouzdanje.

Pri zadovoljavanju najviših estetskih zahtjeva sve češće koristimo ljuskice od *feldspatične keramike* koje mogu biti izrazito tanke (0,3mm) a istovremno nam daju prekrasne estetske mogućnosti.

Želite li saznati jeste li kandidat za ljuskice?

Kontaktirajte nas!

Naše prednosti
  • Mali uigrani tim specijaliziran za dentalnu estetiku

  • Boutique pristup – personaliziran proces i posvećenost svakom pacijentu

  • Višegodišnje iskustvo u vrhunskim ordinacijama

  • Suvremeno opremljena ordinacija i ugodan ambijent

  • Vrhunski materijali s višegodišnjim jamstvom

  • Najsuvremeniji program za digitalni dizajn osmijeha

“Imala sam veliki strah od ljuskica jer sam htjela prirodan osmijeh. Doktorica je napravila mock-up i onda sam uživo vidjela kako će to sve zapravo izgledati – kao Photoshop u stvarnosti. Bila sam oduševljena, ugradili smo ljuskice i sada imam predivan osmijeh!

Iva Visković Križan
glumica

Želite odmah krenuti na put prema savršenom osmijehu?