Ispuni

Ispunima nadoknađujemo izgubljenu strukturu zuba (uzrokovanu karijesom ili lomom), u slučajevima kada defekt na zubu  nije prevelik.  Upravo je iz tog razloga bitno odlaziti na redovne kontrole kod stomatologa, kako bi se karijes otkrio u ranoj fazi.

U prošlosti su se rabili neestetski ispuni kao što je amalgam; danas se oni sve više istiskuju iz uporabe zbog štetnosti, lošeg vezivanja za zub i lošeg izgleda.

Materijali za ispune koje koristimo u našoj ordinaciji su najkvalitetniji materijali na tržištu, imaju izvrsna estetska i mehanička svojstva, te se odlično vežu za strukturu zuba. Ispuni se izrađuju tako da vjerno oponašaju izgled zuba. To znači da se ispunom oblikuje svaka kvržica i svaka udubina kao kod prirodnog zuba, a prijelaz između zuba i ispuna je gotovo neprimjetan.

Na oblikovanju kvržica se inzistira ne samo iz estetskih, već i iz funkcijskih razloga. Zubi s razlogom imaju svoju morfologiju koja se mora poštovati pri izradi bilo kakvog nadomjestka u ustima.

U slučajevima kada se to ne poštuje, moguće je interferirati sa prirodnom raspodjelom sila u zagrizu i uzrokovati više štete nego koristi (bol u zubima, mišićima ili zglobu i sl.)

Osim izrade ispuna u ustima moguća je također i izrada inlaya i onlaya u laboratoriju na temelju otiska.

  • Najkvalitetniji materijali na tržištu
  • Ispuni vjerno oponašaju izgled zuba
  • Moguća je također izrada inlaya i onlaya u laboratoriju
  • Oblikuje se svaka kvržica i svaka udubina zuba
Naručite se!

Saznajte više o ispunima zuba!

Dental Sandev stručni tim stoji Vam na raspolaganju
Naručite se!